Prezentare
Soprana Gabriela Alexandra Florea

Gabriela Alexandra Florea este Artist liric colaborator la Radio România Cultural, Solistă de muzică uşoară, populară, pop – opera, operă; Prof. de canto, pian, coordonatoarea grupurilor vocal – artistice Prestissimo Music şi Frumoase Muntence, a formaţiei Golden Teens; Fondatoarea Firmei Artistice PRESTISSIMO MUSIC.

A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, secţiile Canto şi Pian cu media 10, Şefă de Promoţie. Este Licenţiată şi Masterandă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Departamentul de Canto şi Artele Spectacolului Muzical, unde a studiat sub îndrumarea celor doi mari Artişti lirici români, Profesorii Universitari Doctori Eleonora Enăchescu şi Ionel Voineag.

Este absolventă a specializărilor Arta actorului, Mişcare scenică, Machiaj, a Modului Regie Muzicală, a Modului Psihopedagogic gradul I şi II din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Din 2007 până în prezent este membră a Fundaţiei Remember Enescu. În anul 2009 a colaborat cu Teatrul Masca din Bucureşti pentru Festivalul de Teatru din Cehia, vocea Sopranei fiind pe coloana sonoră a piesei „Statuile Vivante”, ce se joacă şi în prezent.

Gabriela Alexandra Florea în perioada 2007 – 2017 a participat la Concursuri Naţionale şi Internationale de Canto, unde a câştigat premii importante, a susţinut Spectacole; Turnee solistice şi corale Naţionale şi Internaţionale: Viena, Graz, Hamburg, Lituania, etc.

Pentru meritele sale artistice a primit Diplomă de Merit din partea Consulatului Onorific din Hamburg – Germania.

În septembrie 2019 a lansat albumul de muzică populară „Simţi că trăieşti, când iubeşti!”, alături de îndrăgita artistă dâmboviţeană, Anişoara Vlaicu.

Recent, un alt gen muzical pe care îl abordează este romanţa, unde a câştigat Premiul II la Festivalul Naţional de romanţe şi poezie, de la Câmpulung Muscel în octombrie 2019, ulterior participând la Crizantema de Aur 2019 Ed. a 52 a, unde a cântat în deschiderea Festivalului.

Gabriela Alexandra Florea a organizat în octombrie 2019 în colaborare cu Consiliul Mondial Român şi Culori pentru Pace, reprezentate de dna Mioara Voicu, prima Ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Vocală Interpretativă „Prestissimo Music”, concurs ce s-a bucurat de un real succes, şi se va bucura mulţi ani de acum înainte. Ca urmare, Soprana a primit Diplomă de excelență din partea Consiliului Mondial Român și Culori pentru Pace.

De asemenea, Soprana participă ca şi Membră şi Preşedinte de juriu în Concursuri, Festivaluri Naționale şi Internaţionale, încurajând și motivând talentul tuturor. Ca şi profesoară de canto şi pian, se ocupă amănunţit de elevii săi, aceştia fiind remarcaţi în Spectacole, Radio, Televiziune, Concursuri, Festivaluri, Olimpiade, câştigă premii importante şi profesează cu drag meseria de artist.

Galerie de filme

17 octombrie 2019

Festivalul Crizantema de Aur 2019

Soprana Gabriela Alexandra Florea în recitalul de deschidere a Festivalului Național de Romanțe "Crizantema de Aur", Ediția a 52 a - Târgovişte

2 octombrie 2019

Festivalul Rapsodii de Toamnă 2019

Soprana Gabriela Alexandra Florea a participat și a câștigat Premiul al II lea la Festivalul Național de Romanțe "Rapsodii de Toamnă", Ediția a 14 - Câmpulung Muscel

29 septembrie 2019

Ciobănaș cu 300 de oi

Lansarea Albumului de muzică populară „Simţi că trăieşti, când iubeşti!”, alături de îndrăgita artistă dâmboviţeană, Anişoara Vlaicu

24 august 2019

Ploaia și noi

Solista de muzică ușoară Gabriela Alexandra Florea interpretează melodia "Ploaia și noi", în memoria Doinei Badea

20 iulie 2019

Te-ai jurat neicuță-n drum

Solista de muzică populară Gabriela Alexandra Florea interpretează și filmează videoclipul piesei "Te-ai jurat neicuță-n drum", în memoria Ilenei Sărăroiu

24 iunie 2019

Dar-ar naiba-n tine dragoste

Solista de muzică populară Gabriela Alexandra Florea cânta in duet cu artista dâmboviţeană, Anişoara Vlaicu la emisiunea "Matinali și Populari" - ETNO TV

16 iunie 2019

Show Talent 2019

Soprana Gabriela Alexandra Florea ne spune ce înseamnă pentru ea meseria de profesor de canto și artist, cum își gestionează timpul pentru cele două profesii

25 aprilie 2019

CrissMusicFestival 2019

Soprana Gabriela Alexandra Florea în recitalul Festivalului CrissMusic, Ediția a VIII a - Galați

4 martie 2018

Tu ești primăvara mea

Soprana Gabriela Alexandra Florea cânta alături de elevii săi, în spectacolul dedicat Primăverii, Zilelor 1 și 8 martie

27 martie 2017

O Primavera

Soprana Gabriela Alexandra Florea cânta în Spectacolul de Operă, dedicat marelui Tenor român Ionel Voineag

11 noiembrie 2016

Opera Herodiade

Soprana Gabriela Alexandra Florea cânta în Gala de Operă, dedicată marelui Tenor român Ionel Voineag

7 mai 2013

Spectacol de teatru "Cerere în căsătorie"

Soprana Gabriela Alexandra Florea joacă în piesa de teatru "Cerere în căsătorie" de Anton Cehov

Galerie de imagini

...Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ... Putem face doar lucruri mici, cu multă dragoste...